ВИНИТА


Категория : LIFESTYLE

vinita_logo

Наричат виното «елексир на живота». Но ние във ВИНИТА вярваме, че то е много повече – виното е история... култура... емоция... любов.

Бутилка хубаво вино може да разпали искра между двама души, да постави началото на обещаващо бизнес партньорство, да полее първите мигове на нов живот.

Споделяме радости и тайни на чаша вино...Обогатяваме празниците и омекотяваме делниците си със специални вина.


Фирма „Винита” е създадена през 2004 г. и е специализирана във вноса на вина от Италия.

Тя е официален вносител на Gruppo Italiano Vini S.p.A.


Дейността на „Винита” дава възможност на българските ценители да се докоснат до вината на производителите:

Santi, Rapitala’, Ca'bianca, Bigi, Melini, Fontana Candina, Castello Monaci, Conti Formentini, Nino Negri, Galtarossa, Machiavelli, Terre Delgi Svevi, Folonari, Maschio, Cantine Florio, Cantina Andriano, Cantina Terlano.


Ние, екипът на VINITA, посвещаваме труда си на всички вас, които споделяте нашия ентусиазъм и убеждението, че само едно изключително вино може да превърне в много специален към даден момент.

В селекцията ни са вплетени страстта и желанието да намерим и предложим на нашите клиенти онези редки моменти, които само едно изтънчено вино може да провокира.


АНОТАЦИИ НА ИЗБИТЕ


Bidji

БИДЖИ

Основана през 1880 г. в един от най-малките региони - Умбрия, известен като "зеленото сърце на Италия", на кръстопътя между Севера и Юга. Избата и масивите от 3 000 хектара са в близост до град Орвието - така се казва и виното, което е известно навсякъде по света. Орвието DOC заема 75% от цялата продукция на регион Умбрия - годишно се произвеждат 20 милиона бутилки, като 1/5 от тях са на Биджи. Виното се произвежда в 2 варианта - сухо и полусухо и е добре познато в Германия, Англия, САЩ, Швеция, Канада и Япония. Основните сортовете, които се отглеждат са: Требиано, Гракето и Вердело от белите и Сан Джовезе, Мерло и Пино Неро от червените.


Ka_bianka

КА БИАНКА

Ка Бианка се намира в сърцето на нежните хълмове на Алто Монферато, "на една крачка" от планината Пиемонте, на която е кръстен и региона - един от най-известните и уважавани региони в италианската история на винопроизводството и в целия винен свят. Тук се произвеждат 7 от 28-те италиянски DOCG вина, които са добре познати и приети навсякъде - Барбера, Бароло и Барбареско от червените, Гави от белите и Москат от Асти от десертните вина. Създадена през 50-те год. на 20-ти век, избата е заобиколена в кръг от 40 хектара лозови масиви, като се отглеждат сортовете Кортезе (от който се прави Гави), Барбера, Москато, Долчето и Небиоло (от който се прави известното Бароло). 72% от вината на Ка Бианка се изнасят за международния пазар.

Kantina_terlano

КАНТИНА ТЕРЛАНО

Намира се в регион Алто Адидже, Южен Тирол.Тук традициите във винопроизводството датират отпреди 2000 години. Създадена като кооператив с около 100 члена през 1893 г., днес разполага с над 150 хектара масиви и произвежда едни от най-добрите регионални вина - по около 1 200 000 бутилки годишно.

Kastelo_monachi

КАСТЕЛО МОНАЧИ

Регион Пулия се намира "на тока на ботуша", където се срещат много слънце и ветрове от две морета - Адреатическо и Йонийско. Избата е кръстена на старинния замък, който се вижда в далечината. Със своите 150 хектара масиви, Кастело Моначи днес интерпретира старите идеи по модерен начин и с нов имидж, което се доказва от вкуса и хармонията на техните вина. Изборът на грозде от сортовете Негроамаро, Примитиво и Малвазия Нера е комбинация от еноложката традиция и внимателната селекция.


Lamberti

ЛАМБЕРТИ

Ламберти се разпростира на брега на езерото Гарда в регион Венето, Северна Италия и е известна с много богатия си асортимент от различни вина. Основана е през 1964 г. и носи името на една от най-старите фамилии на Верона. Има повече от 170 хектара лозови масиви. За Ламберти казват, че притежава точната формула, която е необходима, за да върне престижа на класическите вина на Венето. Произвежда по около 8 милиона бутилки годишно, продавани в 34 държави и международна дистрибуторска верига от 49 агенции.

Maskio

МАСКИО

Намира се в регион Венето. Създадена през 1971 год. от семейство Маскио - една фамилия с дълга история и много добра репутация по отношение на качеството. Днес Маскио е един от най-големите производители на пенливи вина Просеко в Италия.


Melini

МЕЛИНИ

Мелини се е сгушила между стръмните хълмове на Тоскана. Избата има дълга традиция във винопроизводството и е една от най-старите – създадена е през 1705 г. и получава международна известност, която се дължи на Лаборел Мелини, който утвърждава марката Кианти на интернационалния пазар още през 1860 г. Днес Мелини е безспорен носител на 3 рекорда: 1.Водещ износител на Кианти от 19-ти век до днес. 2.Първият винопроизводител в Тоскана, който селектира гроздето само от най-добрите си лозя, което води до много високо качество. 3.Най-широко разпространената марка на Кианти в света.Rapitala

РАПИТАЛА

На остров Сицилия този поминък идва от античността и през вековете поколения са се занимавали с винопроизводство. Избата е основана през 14-ти век, а земетресението през 1960 г. я разрушава почти до основи. Това дава възможност на френския граф Бернар и неговата съпруга Джиджи Гуараси, която е потомка на известна стара фамилия от Палермо да осъществят мечтата си – купуват и реконструират Тенута Рапитала и я превръщат в един от най-престижните сицилиянски винопроизводители. Има над 225 хектара, които се спускат по заоблените хълмове от Кампореале към Алкамо. Отличното разположение и климатични условия създават перфектна среда за производството на престижни вина от сортовете Катарато Лучидо, Грило, Неро Д'Авола, Шардоне, Совиньон Блан, Пино Неро, Каберне Совиньон, Каберне Фран и Шираз, а избата използва едни от най-новаторските технологии и апаратура.

Santi

САНТИ

Основана през 1843 г., когато Карло Санти създава избата близо до Верона и езерото Гарда, намиращи се в регион Венето. Успехът на Санти е факт, защото съумяват да съберат всички точни компоненти заедно – преструктуриране, подобрения и новаторство, фокусирани в качеството. Те се специализират в производството на вина, които носят териториалната персоналност и оригиналност, свързани с традициите и дългата културна история на Венето. Използват и един метод, наречен «риговерно» или «рипасо», при който 20% от гроздето след беритбата остава да се суши около 2 месеца и след това се прибавя към вече готовото вино, подтиквайки го към допълнителна ферментация. Това добавя дъх на стафиди и сушени плодове, както е при виното Солане Валполичела Рипасо. Санти разполага с 600 хектара лозови масиви в зоните на Кустоца, Бардолино и Валполичела.

Fontana_kandida

ФОЛОНАРИ

Историята на Фолонари датира от 1825 г., когато Франческо Фолонари основава фирма във Валмоника, регион Венето. Във втората половина на 19-ти век, той и неговите синове се местят в Бреша, създавайки една от най-добрите и успешни фирми за винопроизводство и дистрибуция на вино в бутилки. Това дава възможност на консуматорите да пият различни качествени вина от различни региони. Имат 3 изби - 2 в Северна Италия за Амароне и Пино Гриджо и една в Южна Италия за други вина. През последните 10 години са изнесени повече от 70 милиона бутилки в 33 страни.

Fontana_kandida

ФОНТАНА КАНДИДА

Намира се в регион Лацио и е създадена през 1958 г. Има 98 хектара и произвежда годишно 7 250 000 бутилки, от които 68% изнася за международния пазар. Фонтана Кандида е безспорен лидер в производството, дистрибуцията и представянето пред света на Фраскати Супериоре, има и значително присъствие в сектора на топ-вината, като Фраскати Санта Тереза, Малвазия дел Лацио и Мерло кронNino_negri

НИНО НЕГРИ

Създадена през 1897 г., днес Нино Негри се превръща в лидер и основната причина за това е, че регион Валтелина днес е най-бързо развиващият се винен регион в Италия. Намира се в областта Ломбардия, близо до границата с Швейцария и представлява една тясна ивица, дълга около 40 км. по бреговете на река Ада. Терена е високопланински, поради което реколтата се събира на ръка и всъщност това са най-големите терасирани масиви в Италия и включват два DOCG района – Валтелина и Валтелина Супериоре. Тук расте само 1 сорт грозде – Киавенаска, което е местното название на сорта Небиоло.


Konti_Formentini

КОНТИ ФОРМЕНТИНИ

Основана в 1520 г., тя е една от най-старите в регион Фриули, който се смята за един от най-добрите винени региони на Италия. Намира се близо до границата със Словения, така че от север се чувства суровия климат на Алпите, а от юг – влиянието на Адреатическо море. Избата е оборудвана с най-модерната техника и апаратура за производството на качествени вина от сортовете Пино Гриджо, Мерло и Каберне Фран.Tere_deli_svevi

ТЕРЕ ДЕЛИ СВЕВИ

Базиликата е регион, в който се произвежда относително малко вино, но където добрия климат, комбиниран с перфектната почва дават наистина изтъкнати вина. Тере дели Свеви се е разпростряла по склоновете на древния, угаснал вулкан Монте Вултуре, който се издига в Апенините. Района е много красив, див и скалист, а лозята се разстилат по най-ниските части на вулкана. От белите сортове се отглеждат Мюлер Тюргау, а червения е Алианико.Galtarosa

ГАЛТАРОСА

Избата е основана през 1682 г., а днешният собственик Джакомо Галтароса е вложил всичките си усилия, за да подобри както архитектурата, така и качеството в отглеждането на гроздето и производството на виното. Лозовите масиви се намират в един от най-почитаните винени региони на Италия – Валполичела. Избата разполага с 80 хектара, като се използва гроздето само от най-добрите парцели. Основните сортове са Корвина, Молинара и Рондинела.
KATALOG_VINITA.new_01
KATALOG_VINITA.new_02
KATALOG_VINITA.new_03
KATALOG_VINITA.new_04
KATALOG_VINITA.new_05
KATALOG_VINITA_new_06

Контакти:


VINITA EOOD

Ul.Filip Kutev 137

vinita@mail.bg

тел. +359 888 968 348

 

Условия за ползване

Всички права запазени, регистрирана марка Spa-life.bg

Enira Media LTD

Сайтът е създаден от 2p web design studio